Tell me and I forget Teach me and I may remember Involve me and I will learn (Benjamin Franklin)

Bedrijf in de kijker: Steun bij het studeren

Streekkrant:

Wil het studeren niet vlotten? Wilt u toch dat diploma halen dat u vroeger gemist heeft?

ViaEduca biedt u begeleiding op maat, in een huiselijke sfeer. Studeren en een diploma halen, loopt niet bij iedereen van een leien dakje.

Voor wie daarbij hulp nodig heeft, is er ViaEduca. Het team van ViaEduca geeft bijlessen om vakken waarin jongeren het slecht doen op school, bij te spijkeren. “Maar we doen
veel meer dan dat.

We motiveren en leren mensen hoe ze leerstof kunnen structureren en verwerken, zodat ze weer zin krijgen om te leren en kennis op te doen. Vaak kampen leerlingen met faalangst, zijn ze weinig gemotiveerd of schoolmoe. Dan gaan we samen met hen op zoek naar het achterliggende probleem.

Zo geven we hulp op maat, in een huiselijke, rustige omgeving. Steeds meer jongeren verlaten ook de school zonder diploma, om heel diverse redenen. Wij kunnen hen helpen om toch nog dat belangrijke diploma te behalen via de examencommissie. We hebben daar heel wat ervaring mee en kunnen een hoge slaagkans garanderen.”

Een ondersteuningstraject begint met een uitgebreid en diepgaand gesprek. Daarna wordt er met de leerling een traject afgesproken. Die krijgt niet alleen vakinhoudelijke ondersteuning, maar leert ook een studiemethode aan en wordt opgevolgd. Hoe moet hij/zij plannen, structureren, samenvatten, zichzelf testen?
Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 5 personen. Individuele begeleiding kan ook.
ViaEduca biedt een totaalpakket van studiebegeleiding, voorbereiding op examencommissie en coaching.
ViaEduca, H. Heymanplein 218, 9100 St-Niklaas
0499 77 1542,
info@viaeduca.be,
www.ViaEduca.be

20120312 Streekkrant – ViaEduca bedrijf in de kijker